Forecast, Panning & Traffic

Waarom werken bij Forecast, Panning & Traffic

Ons team zorgt ervoor dat de juiste medewerkers op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Hierbij bieden we zoveel mogelijk flexibiliteit aan onze medewerkers; de mens centraal zetten. Zo kunnen we studenten bijvoorbeeld een rooster bieden waarbij ze veel 's avonds werken, zodat ze overdag naar school kunnen. Daarnaast is ontzorgen echt een belangrijk speerpunt. Teamleiders en medewerkers moeten zich volledig kunnen richten op de operatie en het verzorgen van warm klantcontact. Ze hoeven zich geen zorgen te maken om bezetting, daar zijn wij voor.

"Ons team zorgt ervoor dat de juiste medewerkers op het juiste moment op de juiste plaats zijn"

Om een goede focus te houden op de verschillende disciplines binnen ons vakgebied, werken wij met specialistische functies. Denk bijvoorbeeld aan capaciteitsmanagers, trafficers en roosterspecialisten. Zo wordt het inzetten van mensen op alle niveaus tot in detail gevolgd. Of het nu op de lange termijn is of ad hoc, ons team heeft het allemaal onder controle. Naast deze centrale aanpak, kennen de verschillende projecten ook meer directe sturing door middel van floormanagers. Op die manier kunnen projecten snel schakelen mocht er iets onverwachts gebeuren.

Je nieuwe collega's?

Ilona Cuperus

Ik zorg ervoor dat het roosterproces soepel verloopt. Ik probeer zoveel mogelijk handmatig werk uit het proces te halen en te zorgen dat alle procedures worden nageleefd. Het rooster is namelijk de fundering van het werk in dit bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat als dit gestructureerd is, dit tijd oplevert voor mensen om zichzelf te ontplooien. Met een strakke planning kun je iemand volledig inzetten op zijn kwaliteit en maximaal gebruik maken van de middelen die je hebt. Binnen ons team wil iedereen elkaar verder helpen en is er nauw contact. Dat is heel fijn in een vak waar structuur de hoogste prioriteit heeft!

Hinderik de Keijzer

Vanuit mijn functie hou ik me vooral bezig met forecasting en capaciteitsbeheer. Dat is qua insteek natuurlijk een functie waarbij het voornamelijk draait om cijfers, maar in mijn ogen biedt dat juist heel veel ruimte voor creativiteit. Ik benader problemen graag als een puzzel. Natuurlijk moet je erop letten dat je afspraken nakomt, maar binnen die kaders zit veel speelruimte. Omdenken en vooral veel schakelen met betrokken partijen, dat is in mijn ogen de sleutel en ook meteen mijn kracht. Ik krijg binnen het bedrijf absoluut de ruimte om deze sterke punten te ontwikkelen!